EHBO: Van onderneemster tot wereldreiziger: Isabelle Dumortier.

Voor de Famme rubriek EHBO – Eerste Hulp bij Buitengewone Ontmoetingen – ga ik elke week op zoek naar mensen met een buitengewoon verhaal. Personen die anders ondernemen, anders leven of die bereid zijn om hun buitengewoon levensverhaal met jullie te delen. Kortom, mensen die #buitengewoonanders zijn. Deze week praten we met Isabelle Dumortier.

isabelle dumortier ehbo famme tutu shop

Bij Isabelle zit het ondernemen in haar bloed. Op haar 18de richtte ze een webshop in pilotenmateriaal op. Na enkele jaren consultancy waagde ze haar kansen in de mode en startte ze met The Tutu Shop. Maar door het aantrekken van een slechte investeerder werd ze verplicht dat hoofdstuk, met veel verdriet, dit jaar af te sluiten. Tijd voor een sabbatjaar, tijd voor een wereldreis.

Hoe is het idee om een Tutu shop te starten ontstaan?
“In de lente van 2016 trok ik naar Dubai om mijn vriendin te bezoeken en meteen ook haar vrijgezellenavond te organiseren. We waren met 50 dames dus dat was best een pittig project. Online een limousine huren in Dubai is gemakkelijk geregeld, maar de juiste outfit zoeken was een heel ander obstakel. Ik wou iets kleurrijks, iets tof voor op de foto achteraf, iets waar elk model mee staat en kwam dus snel met het idee op de proppen om tutu’s te kopen. Alleen was het niet evident om deze te vinden. Uiteindelijk vond ik de tutu’s in een winkeltje in Amsterdam. Toeval – als dat al bestaat – was dat ik vanuit Schiphol naar Dubai vloog waardoor ik ze vlug kon gaan oppikken voor mijn vertrek. Eens aangekomen heb ik de dames in een tutu gestoken, een foto gemaakt en gepost op mijn sociale media. Met als resultaat meer dan 2000 likes en 300 reacties. Wat ontzettend veel is voor een privé-profiel. Nadien trok ik naar Monaco om vrienden te gaan bezoeken waar ik tijdens het uitgaan ook mijn tutu droeg. Die avond zijn er meer dan 15 vrouwen naar mij toegekomen met de vraag waar ik deze gehaald had. Na de vierde vraag vroeg ik e-mailadressen en zei ik dat mijn webshop 2 weken later live ging. Zo gezegd, zo gedaan en The Tutu Shop was geboren. Een impulsieve actie maar wel eentje met veel buikgevoel.”

isabelle dumortier ehbo famme tutu shop

Hoe snel is het allemaal gegaan vanaf dan?
“Binnen de vier uur na de lancering van mijn website waren de eerste tutu’s verkocht. Dat was een waanzinnig gevoel. Maar ook de pop-up in Antwerpen gaf het succes een immense boost. In enkele weken tijd vlogen er 1500 exemplaren de deur uit! Het concept werd zo goed opgepikt dat we meteen daarna naar Knokke zijn getrokken.  En ook daar werden we goed onthaald. Pas op , het waren interessante tijden met veel ups en downs maar vooral de vrouwen van alle leeftijden, maten en gewichten in de pashokjes zien staan die zich al prinses voelden met tonnen zelfvertrouwen en plezier, dat gaf mij de boost om verder te gaan.”

Waar is het dan fout gelopen?
“Ik had een groeiplan en nood aan investeerders. Ik ben in zee gegaan met een investeringfonds, maar al snel bleek dat de CEO meer wou dan enkel een zakelijke relatie. Na mijn afwijzing zijn de problemen pas echt begonnen.  Hoewel mijn boerenverstand vaak anders dacht, werd dat steeds door hem tegengesproken. Aangezien zijn ervaring, 50+ zijnde met een CEO statuut, dacht ik dat hij het wel beter zou weten. Dat heeft mij de nek omgedaan. En dat is ook meteen de grootste les die ik heb geleerd. Altijd je buikgevoel volgen en voldoende zelfvertrouwen hebben ongeacht wie voor je zit. Hij heeft me financieel uitgerookt waardoor ik het faillissement heb moeten aanvragen. Met heel veel pijn in het hart.”

isabelle dumortier ehbo famme tutu shop

Betekent dit het einde van The Tutu Shop?
“Het Tutu verhaal is zeker nog niet afgeschreven. Er is een Belgische vrouw uit Miami die het concept gekocht heeft en het nu opnieuw binnen en buiten België gaat lanceren. Ze heeft me de vraag gesteld of ik er opnieuw wou instappen maar ik voel dat het tijd is voor een andere wending, tijd voor andere dromen.”

En waar brengt jouw volgende droom jou naartoe?
“Ik heb altijd al een wereldreis willen maken. En ik heb het gevoel dat het stopzetten van The Tutu Shop mijn signaal is geweest om dit te gaan inplannen. Vandaar dat ik vanaf midden juli drie weken alleen op reis ga om nadien mijn zoontje van 5 op te pikken en samen de wereld te gaan verkennen. Ik doe eerst de koude landen alleen en dan trekken we naar Amerika. Ik heb nog geen einddatum geprikt. Dus het is afwachten hoe lang onze wereldreis gaat duren…  Ik heb een erg goede verstandhouding met de papa van mijn zoontje dus er is veel mogelijk… En we hebben er allebei ontzettend veel zin in. Wie wil, kan ons verhaal ook volgen op www.thecuriousjourney.com of via instagram op @isabelled911

isabelle dumortier ehbo famme tutu shop

EXTRA EXTRA:  Benieuwd naar het antwoord op de vraag hoe Isabelle haar wereldreis gaat financieren en inplannen? Lees het snel op Famme.be

Tot slot maakte Isabelle nog even tijd voor enkele dilemma’s:

Word je liever sexy of mooi genoemd?
“Geef mij maar sexy! Mooi past daar zowieso in. En als ik het woord sexy hoor, dan denk ik aan een vrouw die in haar vrouwelijkheid zit, die dat durft te omarmen en waar een gedurfd kantje aan zit. En als vrouw vind ik dat je vrouw mag zijn. Ik vind dat wel leuk ( lacht).”

DETOX: liever een week zonder mails of een week zonder bellen?
“Een week geen mails want ik bel elke dag met mijn beste vriendin dus dat wil ik niet missen. Maar geloof het of niet, ik ga in 2020 een full detox aan. Ik trek een maand naar een klooster in Tibet voor een stilte retreat. En daar kijk ik ontzettend naar uit. Tegenstrijdig maar toch. (lacht) “

2 commentsAdd yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *