EHBO: Tinne, moeder van een kindermodel!

Voor de Famme rubriek EHBO – Eerste Hulp bij Buitengewone Ontmoetingen – ga ik elke week op zoek naar mensen met een buitengewoon verhaal. Personen die anders ondernemen, anders leven of die bereid zijn om hun buitengewoon levensverhaal met jullie te delen. Kortom, mensen die #buitengewoonanders zijn. Deze week praten we met Tinne Feremans, de mama van kindermodel Scout.

scout kindermodel tinne feremans

Scout, de zoon van Tinne had als baby al veel aantrek en gaf vanaf de leeftijd van zes aan model te willen worden. Met zijn spierwitte haar en fotogenieke uitstraling is hij nu een veel gevraagd kindermodel.

Hoe heb je besloten dat Scout model zou worden?
“We kennen iemand die een modellenbureau Jackie Lee runt dus daardoor was de stap niet zo groot en ook minder onbekend. Scout gaf het zelf aan rond de leeftijd van 6 jaar. Hij vroeg continu om foto’s te trekken. Mijn man werkt in de modesector dus heel het gegeven zal misschien wel wat met de paplepel ingegoten zijn.”

Loop je wel eens tegen vooroordelen aan omdat je kind een succesvol model is?
“Voorlopig valt dit heel goed mee. Er zijn wel mensen die dichtbij ons staan die er nooit iets over zeggen, dus dan merk je wel wat jaloezie. Maar over het algemeen valt dit heel goed mee en is iedereen voornamelijk heel enthousiast. Het wereldje is klein in België dus je kent veel andere kindjes en mama’s, en voornamelijk is iedereen blij voor elkaar als het model een leuke opdracht heeft. Een vooroordeel is wel dat heel veel mensen denken dat het maar wat foto’s trekken is en binnen en buiten lopen is. Het is soms echt wel heel hard werken. Scout heeft eens 100 kledingsetjes op 2 dagen in Italië moeten shooten.”

scout kindermodel tinne feremans

Hoe is het om mama te zijn van een ‘supermodel’? 😉
“Als grafisch ontwerpster en visual merchandiser ben ik professioneel met esthetiek bezig. Verder heb ik ook veel interesse in mode en dan is het natuurlijk fijn om er zelf met in contact te komen. Om als eens te kunnen snuisteren tussen de kledingrekken die pas het seizoen erop in de winkel gaat hangen.  Verder is het natuurlijk ook altijd fijn als je op de set een mooi mannelijk model tegen komt. ( lacht ) Waar ik vooral van geniet is echt onze quality time momentjes dan. Samen de vlieger op, lokaal iets gaan eten, in 1 groot bed slapen, deze herinneringen zijn onvergetelijk. Wat hij op zo een momenten leert, gaat verder dan de leerstof op de schoolbanken.”

scout kindermodel tinne feremans

Wat vindt Scout er zelf van om model te zijn? Is dat iets waar over wordt gesproken in de klas?
“Naast voetbal is shooten zijn grote passie. Elke keer die blijdschap in zijn ogen als er een aanvraag binnen is, is geweldig. De sfeer die op een set hangt, is altijd heel positief. Deze mensen zijn het gewoon van met kinderen te werken. We hebben zijn zelfvertrouwen er ook mee naar boven zien gaan. Hij vindt het vooral heel leuk van nieuwe mensen te leren kennen, mooie kleding te dragen en in contact te komen met andere culturen als het een shoot in het     buitenland is. Ook al is hij 8 neemt hij het allemaal heel serieus op. Hij heeft 2 shoots gedaan voor Zara in Spanje en nu is hij zelf Spaans aan het leren om hen beter te begrijpen. Op school is er totaal geen jaloezie. Misschien omdat hij een jongen is dat ze er allemaal minder met bezig zijn. De klasgenootjes weten het wel en volgen zijn avonturen enthousiast mee op.”

EXTRA EXTRA:  Benieuwd hoe Tinne dit alles combineert als amam van twee kindjes? Lees het snel op Famme.be

Tinne maakte snel nog even tijd voor een buitengewoon dilemma:

Niets kunnen proeven of niets meer kunnen ruiken?
“Niets meer kunnen ruiken. Ik ruik heel goed en vervloek dit soms.”

Elke dag sporten of elke dag je schoonfamilie op bezoek?
“Elke dag schoonfamilie op bezoek. De band is goed, ik zou zelf durven kiezen voor kangoeroe wonen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *